بازارگری و تجربه مشتری در رستوران

بازارگری و تجربه مشتری در رستوران
در رستوران ها و غذا خوری ها و یا حتی بیشتر مغازه های فست فودی نکات خیلی جزئی و گاهی به ظاهر کم ارزش باعث از دست دادن مشتریان می گردد. این نکات به ظاهر ساده در رضایت مشتریان و بازارگری حسی شما تاثیر گذار خواهند بود.
در این مقاله چند نکته ساده اما کاربردی مورد بررسی قرار گرفته است.
ورود مشتری
در بسیاری از رستوران ها و فست فود ها این نکته که راحتی مشتری در ورود و مشخص بودن قسمت سفارش گیری برای آنها ، مورد توجه قرار نگرفته اند. در این رستوران ها اگر به عنوان مشتری وارد فضا شوید نمی دانید از کجا باید شروع کنید. معمولا اولین شخصی که باید در ارتباط با مشتری باشد ، راهنما یا سفارش گیرنده باشد.

کاهش سردرگمی
برای کاهش سردرگمی مشتریان ، برای ایجاد حس و تجربه خوب در مشتری، از یک راهنما بهره بگیرید.
شخص راهنما با خوش آمد گویی و راهنمایی مراجعه کنندگان به رستوران آنها را محترمانه به سفارش گیری و یا میز مناسب راهنمایی می کند.
معمولا زمان هایی که رستوران شلوغ باشد، مشتریان به محض ورود به رستوران دنبال جای برای نشستن می گردند و سردرگم می شوند، راهنما در این مواقع باید سریع و محترمانه اقدام کند، میز های خالی و مناسب تعداد افراد را سریع پیشنهاد دهد تا از سردرگمی مشتری کم کند.
یک تجریه شخصی
شاید برای شما هم بسیار این موضوع پیش پا افتاده و ساده باشد، اما باور کنید بسیاری از رستوران ها و فست فودی های رده یک به این موارد کم توجهی می کنند.
باور ندارید، تجربه شخصی من که بارها برایم اتفاق افتاده است را بخوانید، حتما برای شما هم پیش آمده است:
چند هفته پیش با جمعی از دوستان به یکی از فست فودی های رده یک مراجعه کردم، به دلیل پر بودن سالن درب ورودی شیشه ای این فست فود را از داخل قفل کرده بودند و مسئول راهنمایی هم از داخل با اشاره سر و دست!! تمام تلاش خود را برای اینکه اعلام کند سالن پر است و نمی توانند سرویس ارائه کنند، انجام داد.
من و همراهانم چه حسی داشتیم؟ تجربه بد و احساس بی احترامی
چه کاری بهتر بود انجام می شد؟
راهنما بیرون از فضا و نه از پشت درب بسته، کاملا محترمانه باید خوش آمد گویی می کرد، و بهتر بود از این جملات استفاده می کرد:
سلام و خوش آمدید، با عرض پوزش سالن در این ساعت پر است. اگر تمایل دارید شماره تماس خودتون رو بدید به محض خالی شدن یکی از میزهای مناسب با تعدادشما با شما تماس خواهم گرفت و شاید حدود بیست دقیقه این انتظار طول بکشد.
یا حتی می توانست سفارش را گرفته و بعد از اینکه سفارشات آماده شد با ما تماس بگیرد و میز مناسبی را برای مشتریان آماده کند، قطعا حس و تجربه ما خیلی بهتر می بود. و نتیجه این اقدام، هرگز به چنین رستورانی باز نخواهیم گشت… به همین سادگی

راهنمای حرفه ای
یک راهنمای حرفه ای برای رستوران چندین نکته را باید رعایت کند چراکه همین یک نفر در بدو ورود مشتری نماینده برند و شخصیت رستوران شماست.
ظاهر آراسته و مرتب
این موضوع هم بسیار ساده است اما مانند سایر موارد مورد کم توجهی قرار می گیرد.
لباس های کثیف و پر از لک، کفش نامناسب و استفاده از دمپایی!(دیدم که می گم)، صورت نشسته، موهای چسپیده به هم و نامرتب، ناخن های بلند دست، بوی بد لباس، لباس کهنه و بی رنگ، استفاده از کلاه و لوازم اضافه نامربوط (گردنبند اسکلت و …. باز هم دیدم که می گم) و کلی از این موارد که برای راهنما ممنوع هستند.
راهنما باید مهارت ارتباط کلامی و غیر کلامی مناسبی با افراد داشته باشد، کسی که مهارت های کافی ندارد را باید آموزش دهید.
دوره های فن بیان بسیاری برای پرسنل رستوران وجود دارد، کافیست در گوگل سرچ کنید.
توانایی تشخیص موقعیت های مختلف برای یک راهنما بسیار مهم است، اینکه در شرایط مختلف چه نوع برخوردی با مشتری داشته باشد، چطور همیشه احترام مشتریان را نگه دارد و مواردی از این قبیل ، که باید قبل از گرفتار شدن راهنما در این شرایط، آموزش کافی را به آنها بدهید.

گارسون عصبانی
گارسون، سالن دار و کاپیتان تیم سالن حتما باید خوش اخلاق و با رفتار محترامانه با مشتریان ارتباط برقرار کنند. در بدترین شرایط روحی و کاری یک گارسون باید بتواند رفتار حرفه ای را انجام دهد.
اگر درگیری بین پرسنل در هنگام کار صورت گرفته است، نباید به سالن رستوران انتقال داده شود. اینجا وظیفه کاپیتان کنترل و جایگزین کردن سریع افراد است.
اگر عضوی از مجموعه سالن داری به هر دلیلی حال مساعدی ندارد، سریعاً نسبت به جایگزین کردن او اقدام کنید. با این کار به مشتریانتان احترام گذاشته اید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.